Dinsdag 12 febr. 2019

We zijn weer een paar weken verder, er heerst nog steeds rust op de hokken. De duiven krijgen een goed voertje, vind ik, maar worden nog kort gehouden. Soms kom je het hok binnen en lijken ze de hongersnood nabij. Pak je er dan een paar in de handen dan valt het alleszins mee, of tegen, met het gewicht.
Vanaf dit seizoen ga ik de mengeling van Embregts-Theunis voeren. Dat deed ik 2 jaar geleden ook bij de kwekers en dat was me zeer goed bevallen. Afgelopen jaar heb ik een ander merk gevoerd maar blijkbaar paste dat niet bij mij. Nu dus 1 soort voer, en samenstelling, voor het hele jaar. Mogelijk dat ik bij de jongen nog een ander concept ga toepassen maar zover is het nog lang niet.

Ondertussen is er een aantal zomerjongen verwijderd en is de tactiek voor komend jaar duidelijk. Vanwege het Nationale Vliegprogramma zijn er mooie mogelijkheden.Ik ga met 12 koppels oude duiven, op totaal weduwschap, vanaf het begin proberen mee te doen. Dan heb ik een leuk koppeltje (+/-30 st.) zomerjongen, die nog moet worden afgericht, waarmee ik dan wil instappen ten tijde van de eerste tour voor de jonge duiven. Deze jaarlingen zullen als paters en nonnen worden gespeeld.
Het kweken gaat voor mij w.s. aanstaande zaterdag van start en de jonge duiven worden dan op de natoer (7 vluchten) gespeeld.
Volgend jaar MOET er dan een mooie ploeg zitten voor de dagfond. Dat hoeven er dan geen 50 te zijn, maar een mooi ploegje om leuk mee te kunnen doen. Ik hoop dan ook duidelijk te hebben welke kwekers geschikt zijn voor dat soort vluchten om ook de kweekploeg terug te brengen tot max. 12 koppels. Dan is er overzicht en is het leuk duiven houden.

We gaan het weer meemaken.....

 

 

Albert Hendriksen webdesign

Copyright © 2021. All Rights Reserved.