Zondag 10 mrt. 2019

Nou, wat moet ik schrijven? Ik heb de duiven gekoppeld op 18 (de vastzitters) en 19 (de vliegers) februari. De "premium-koppels" waren het snel eens, bij de latere jongen is er nog wel het één en ander gewisseld maar dat is geen probleem. Niemand kan vooraf met stelligheid aangeven waar de goeden uit zullen komen. We gaan het zien.

De duiven kwamen, op 1 koppel na, relatief snel en gelijkmatig met eieren. Omdat ik wat later koppelde heb ik niet vooraf bijgelicht maar er wel voor gezorgd dat de duiven mooi op gewicht waren.
Gisteren en eergisteren heb ik de meest eitjes even bekeken en dat viel absoluut niet tegen. Ik constateerde slechts 1 onbevrucht eitje bij 30 koppels... hopelijk blijft alles goed gaan, vaak komt er nog wel tegenslag.

Ondertussen heb ik de (late) jaarlingen een paar keer los gehad. Dat heeft me al een doffer gekost, w.s. aan de roofvogel.
De vliegers heb ik 1 keer los gehad, de afgelopen dagen was het weer niet van dien aard dat ik ze er uit gooi. Ze zitten allemaal te broeden en dan moet ik zeker weten dat ze voordat ik b.v. naar mijn werk moet weer allemaal binnen zitten.
Op mijn werk is het druk, mijn naaste collega heeft een vervelend ongevalletje gehad en is al 2 weken uitgeschakeld. Hopelijk knapt hij snel op, dan kan ik wat meer tijd aan de duiven besteden. Ideaal wordt het met mijn werk toch nooit, ik kan b.v. nooit zelf op vrijdag inkorven en heb de duiven al uren in de manden zitten voordat ze in de club de mand in gaan. Soms is dit frustrerend omdat je er graag zelf bij wilt zijn om te zien of de duiven in orde zijn (er kan wat gebeuren als ze zo lang vooraf in de mand zitten) en of alles goed gaat... daar heb ik regelmatig moeite mee en dat knaagt aan mij. In de winter maak je dan de mooiste plannen maar het neemt een deel van mijn duivenplezier weg. Alleen jongen kweken is leuk maar het arriveren van de duiven van de vlucht is natuurlijk het mooiste dat er is. Als mijn vlieg-plezier zou verdwijnen dan ben ik duivenliefhebber af!
Nou, de hoop is gevestigd op een paar dagen droog weer met een zonnetje om te kijken of we de vliegers wat aan de praat kunnen krijgen. Met de latere jaarlingen heb ik geen haast, die gaan op de vroege tour voor de jongen mee, half juni.
Mijn jongen zouden dat ook nog net wel, of niet, kunnen halen. De planning was om die op de natour (7 vluchten!) te spelen maar misschien haal ik de vroege tour nog, dat zou mooi zijn.... Desnoods sla ik in het begin één, of twee, vlucht(en) over....

tot zover, de volgende keer weer meer.....

 

Albert Hendriksen webdesign

Copyright © 2021. All Rights Reserved.