Donderdag 23 jan. 2020

Nieuwe rondes, nieuwe kansen.
Vrijdagmiddag 10 jan. zijn de meeste duiven gekoppeld. De duivinnen waren een weekje bijgelicht, de doffers niet. Bij de vliegers zijn niet alle duiven gekoppeld. Dit heb ik zo gedaan omdat ik van zeker 2 doffers meerdere jongen wil kweken met meerdere duivinnen. Daarom heb ik telkens voedsterduiven nodig om die eitjes uit te broeden en de jongen groot te brengen.
Gisteren, dus na 11 á 12 dagen, hadden alle duivinnen gelegd op 1 na. Dit is 1 van de latere duivinnen dus dat komt wel goed. Ben tevreden met hoe het nu gaat.

Naast deze vlieg- (11 koppels) en kweekduiven (17 koppels) zitten er ook nog 38 jonge duiven (nu: jaarlingen) van 2019. Het merendeel is afgericht tot Heteren, het andere deel nog helemaal niet. We gaan kijken hoe dit aan te pakken. Hopelijk kunnen we dit jaar voor het eerst sinds 2014 weer meedoen met de vluchten voor de jonge duiven. Daarmee zal het aantal duiven in de winter ook flink kunnen dalen omdat er dan alleen kwekers en door-geselecteerde vliegduiven zullen overwinteren. Nog 1 seizoen schipperen dus en dan hopelijk weer zoals het moet.
Ook zal het aantal kwekers komend seizoen nog verder moeten worden teruggebracht (dit jaar al van 30 naar 17 koppels) tot max. 12 maar liever nog naar 9 koppels.... Hopelijk maken de jonge duiven het voor mij makkelijk door te laten zien wat de potentiële kwekers voor de toekomst zijn.

Dit was even het aanzetje voor komend seizoen, ik hoop op (on)regelmatige tijden hier weer wat te plaatsen.

 
 

Albert Hendriksen webdesign

Copyright © 2021. All Rights Reserved.