De aanloop naar seizoen 2021

Eind 2020 werd besloten om de hokken nog 1 keertje te verbouwen. 2020 was weer een verloren jaar door duiven die nooit in vorm kwamen, nooit lekker trainden en dus ook niet presteerden op de vluchten. Ik had besloten mijn hok om te toveren in een Martin-van-Zon-hok. Ik had de DVD van de Koerier met Martin in de hoofdrol al menig keer bekeken. Ik had nog wat specifieke vragen waarvoor ik met Martin zelf contact opnam. Aardige man die de tijd neemt om je te helpen. Nu is elke situatie natuurlijk anders dus is het na heel wat weken timmeren aan de kap afwachten wat het gaat brengen. Over hoe de duiven er nu uitzien ben ik tevreden, hoe ze zich voelen kan ik niet bekijken. Zodra ze weer naar buiten mogen en kunnen, weten we meer.

De kwekers zijn inmiddels op 17 januari j.l. gekoppeld en alle 18 koppels, 9 kweekkoppels en 9 schaduwkoppels, hebben inmiddels eitjes in de schaal liggen, ook de latere jongen. Dat lijkt mij een goed teken na 13 dagen.....
Ik heb nog wat verplichtingen vanuit het verleden namens Team Wagenaar. Deze probeer ik zo snel mogelijk in te lossen en dan is dat klaar.

De bedoeling voor de komende jaren is dat er een overzichtelijk aantal duiven komt te zitten. Dat zouden dan max. 12 kweekkoppels en max. 16 vliegkoppels moeten zijn. Door flinke aantallen jongen te kweken, waar dan plek voor is, is het de bedoeling om een leuk ploegje vliegers samen te stellen. Toch zit het nog steeds in mijn achterhoofd om alleen met de duivinnen (24 st.) te gaan vliegen. Evt. zijn 12 doffers dan genoeg, die evt. op de natour gespeeld kunnen worden. Eerst moet het maar eens beter gaan lopen, dan zien we verder.

Deze week worden de eitjes geschouwd en gaan we ze van een aantal koppels verleggen zodat die sneller aan het 2e nestje kunnen beginnen. Gelijktijdig wordt dan een gedeelte van de vliegers mee gekoppeld zodat daar de 2e ronde eitjes van de "premium"-koppels weer onder kunnen. 5 doffers krijgen dan een andere duivin om jongen mee op de wereld te zetten. Of ik dan ook weer de 1e ronde van deze nieuwe koppelingen verleg weet ik nog niet. Dat zie ik t.z.t. wel weer.

Nou, dat was het weer even voor nu. De volgende keer weer meer!

Albert Hendriksen webdesign

Copyright © 2021. All Rights Reserved.