Zondag 25 juli 2021

Na diverse maanden van radio-stilte dan nu een berichtje. Als het goed gaat is het eenvoudig om stukjes te schrijven, wil het nog steeds voor geen meter dan blijft het stil, vandaar!!

De kweek verliep bijna perfect, mooie jonge duiven die voor het eerst verduisterd werden in mijn nieuwe van Zon hok. Zo makkelijk als het in de film verteld wordt was, en is, het bij mij niet. De oude duiven zijn nog steeds niet helemaal top maar vliegen aan huis redelijk. Ik heb met de duivinnen aan de vluchten mee gedaan. Op de vitesse ging het met de meest onervaren duifjes best goed, kan natuurlijk altijd beter. Toen de afstanden groter werden deed het oude euvel zich weer voor dat de duiven oververmoeid thuis komen. Blijkbaar is er dan nog steeds iets niet goed aan de hokken, ook na 15 jaar klooien nog niet.

Bij de jongen was, en is, het nóg erger: deze vliegen tot op de dag van vandaag voor geen meter. Met veel moeite kan ik ze nu 15 minuten in de lucht houden, gaat echt helemaal nergens over. Gisteren het plafond bij de ouden aangepast en vandaag (op zondag!!) weer bij de jongen.... u zult begrijpen dat ik er meer dan moedeloos van wordt. Wat mij op de been houdt zijn de positieve berichtjes die ik van enkele mensen krijg die met mijn duiven wel presteren. Waar zit het dan in? Wie het weet mag het zeggen!!
Pas nog weer iemand laten komen om aardstralen te meten. Bleken er een 4-tal in de lengte onder mijn hok en rennen te lopen. Deze zijn geneutraliseerd middels wat koperen pijpjes in de grond. Nu eerst afwachten hoe de veranderingen van het plafond uitpakken, wie weet staan ze morgen een uur in de lucht..  ja, ik geloof nog in sprookjes, anders had ik het bijltje er na zo'n lange tijd allang bij neergegooid.
Mocht het allemaal goed uitpakken dan schrijf ik snel weer wat hier. Wordt het allemaal niks dan kan het weer een tijdje duren...

tot zover, de volgende keer weer meer.....

Albert Hendriksen webdesign

Copyright © 2021. All Rights Reserved.